Het verschil tussen Highlights & Lowlights

Wat is het verschil tussen highlights & lowlights?

Wil je je haar meer diepte en textuur geven? Dit is eenvoudig te bereiken met behulp van highlights of lowlights, maar wat is precies het verschil tussen deze twee? En wat zijn babylights? Hieronder leggen wij het uit.

Wat zijn highlights?

Highlights zijn streepjes geverfd haar die lichter zijn dan je eigen natuurlijke haarkleur. Hierdoor zorgen ze voor een subtiel en natuurlijk sunkissed effect. Het wordt doorgaans gebruikt om het haar meer diepgang en textuur te geven. Het wordt aanbevolen om twee of drie tinten lichter te gebruiken dan je eigen haarkleur voor het beste resultaat. Zelfs als je bijvoorbeeld zwart haar hebt, zou je kunnen kiezen voor donkerbruine highlights om je haar lichter te maken. Al met al is het doel van highlights om het haar op te lichten en te verrijken.

Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn de tegenhangers van highlights. Bij het zetten van highlights worden er lichtere stukken in het haar gekleurd, terwijl lowlights juist donkere stukken creëren. Over het algemeen geven lowlights een subtieler effect dan highlights, omdat de donkere plukjes onder de lichtere haren liggen.

Wat zijn babylights?

Heb je wel eens gehoord van babylights? Dit zijn subtiele lichtere plukjes haar, meestal in de vorm van highlights. Ze geven je kapsel een zomers effect, maar op een natuurlijke manier. Het lijkt alsof de zon je haar heeft opgelicht. Babylights worden niet over het hele haar aangebracht, maar zijn heel subtiel en zitten voornamelijk rondom het gezicht en op de kruin. Waarom zou je voor babylights kiezen? Ze zijn perfect om je haar op te frissen en ideaal als je liever geen grote verandering wil in je haarkleur. Deze techniek kan worden toegepast op alle haarkleuren.

Hoe worden ze in je haar gezet?

Op welke manier high- en lowlights worden gezet, is afhankelijk van jouw wensen en haartype. De kapper zal altijd eerst je haarkleur bekijken en een afspraak met je maken om de gewenste resultaten te bespreken. Ook zal de kapper advies geven over welke kleuren het beste bij jouw haarkleur en huidskleur passen.

Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om high- en lowlights in je haar te zetten.

  • De folietechniek – Een veelgebruikte techniek is de folietechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van aluminiumfolie om plukjes haar lichter of donkerder te maken. Deze techniek is handig voor het bijwerken van uitgroei en het bereiken van een nauwkeuriger resultaat.
  • De kamtechniek – Een andere techniek is de kamtechniek, waarbij de verf als het ware door het haar gekamd wordt voor een natuurlijk en nonchalant effect. Deze techniek is sneller dan de folietechniek, maar kan minder precies zijn.
  • De muts – Een oudere techniek die nog steeds gebruikt wordt is het gebruik van een muts. In deze muts zitten kleine gaatjes waar plukjes haar doorheen worden getrokken en geverfd. Dit kan een minder nauwkeurig resultaat geven, maar is wel handig voor het creëren van subtiele highlights.

Het is belangrijk om goed advies te krijgen van een kapper bij het zetten van high- en lowlights. Dit om ervoor te zorgen dat de kleuren goed bij je passen en er een natuurlijk resultaat wordt bereikt. Bespreek daarom altijd je wensen en haartype met de kapper voordat je overgaat tot het zetten van high- en lowlights.

Wat is de beste keuze voor jouw haar?

Voor een nieuwe, frisse look met donker haar zijn highlights een goede optie. Ze zorgen voor een licht en luchtig effect. Maar ook mensen met blond haar kunnen kiezen voor highlights, om hun haar nog blonder te maken en meer diepgang te geven. Lowlights worden meestal gebruikt bij licht haar. Als je dus een lichtere haarkleur hebt, kan je bijvoorbeeld wat donkerder gaan door bijvoorbeeld kastanjebruin te gebruiken. Bij het kiezen van de juiste kleur is het slim om altijd twee tot drie tinten af te wijken van je eigen haarkleur. Ook is het handig om rekening te houden met je huidskleur. Heb je een warme of koele ondertoon? Afhankelijk hiervan kan je kiezen voor warme of koele tinten.

Wat zeggen onze gasten over Seno Kappers:

Seno Kappers
4.9
Gebaseerd op 72 beoordelingen
powered by Google
Katya KKatya K
12:43 02 Mar 24
Ik ben blij met mijn haarkleur, meer dan 10 jaar ben ik klant van Serge!
bram wolfbram wolf
09:11 27 Oct 23
Top kapper! Vriendelijk, snel en heel goed resultaat.
Arjan FilmerArjan Filmer
06:34 22 Jul 23
Een gelukkige ervaringGeweldige kapper, altijd blij!Mijn haar zit altijd geweldig als ik daar ben geweest👊🏼🥳
Altijd gezellig bij Serge met een lekker bakkie koffie!
eddy de hoopeddy de hoop
07:04 30 Apr 23
Meest gezellige en ervaren salon van Hilversum. Als het bij Serge niet lukt dan lukt het nergens meer.
Gijs de KoningGijs de Koning
14:06 15 Aug 22
Al jaren mijn vaste kapper, fijne schone winkel die ik van harte kan aanraden. En Serge is zo hartelijk dat het altijd een feestje is om hier langs te gaan!
Thijmen DamhuisThijmen Damhuis
09:13 29 Apr 21
Goeie kapper, knipt precies het model dat ik wil zonder uitgebreide uitleg van mijn kant. Altijd prettige gespreksstof, ik kan het erg waarderen dat Serge bij een volgende afspraak nog terugkomt op dingen die wij de laatste keer hebben besproken, voel mij daardoor gewaardeerd als klant. Ondanks dat ik ben verhuisd (was hier vaste klant toen ik in Hilversum woonde) probeer ik als ik in Hilversum ben en het enigszins kan combineren mijn haar hier te laten knippen.
js_loader