Hoe vaak moet je je haar wassen?

Wat is goed voor je haar? Vaak wassen of niet? Hieronder lees je hoe vaak je je haar zou moeten wassen en de do’s & dont’s. Your hair will love it!

Hoe vaak je je haar moet wassen

De frequentie van haar wassen is voor iedereen verschillend, afhankelijk van haartype en levensstijl. Het is dus lastig om te zeggen hoe vaak dit moet gebeuren. Mensen die regelmatig sporten en transpireren, zullen hun haar vaker moeten wassen om te voorkomen dat het er vet uit gaat zien. Ditzelfde geldt voor mensen met een hoofdhuid die veel talg produceert en daardoor snel vet haar krijgen. Aan de andere kant is het niet nodig om droog haar dagelijks te wassen, aangezien dit minder snel vet wordt.

Wanneer je merkt dat je haar na één dag al vet wordt, kun je ervoor kiezen om je haar regelmatiger te wassen of droogshampoo te gebruiken. Deze poeders absorberen het vet in je haar en zorgen zo voor een frisse uitstraling. Op deze manier kun je soms een wasbeurt overslaan zonder dat je meteen met vet haar rondloopt. Het is echter wel belangrijk om het product in ieder geval ’s avonds uit te spoelen, anders kan je haar zwaar aanvoelen.

 

Goed je haar wassen: stapsgewijs

Het lijkt op het eerste gezicht een eenvoudig proces: je haar nat maken, shampoo aanbrengen, uitspoelen en klaar. Maar om een mooie glans en langdurig frisse uitstraling te behouden, delen we hier stap voor stap hoe je je haar op een nog effectievere manier kunt wassen.

 

Kies de juiste shampoo

Elk haartype heeft een andere verzorging nodig. Vet haar vraagt om een andere shampoo dan droog haar, en krullend haar heeft een andere shampoo nodig dan steil haar. Zorg dus dat je weet wat jouw haartype is voordat je een shampoo kiest die hier perfect op aansluit.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met hoe vaak je je haar wast. Was je elke dag of om de dag je haar, dan is het aan te raden om een milde shampoo te gebruiken. Was je je haar slechts één keer per week, dan kun je beter een clarifying shampoo gebruiken, vooral als je veel stylingproducten gebruikt.

Ontwar je haar voor het wassen

Voordat je je haar wast, is het beste om het eerst goed door te kammen. Op deze manier worden resten van stylingproducten, zoals haarspray, verwijderd en worden kleine klitten uit je haar gehaald. Hierdoor kun je de shampoo gelijkmatig verdelen en wordt je haar na het wassen makkelijker kambaar. Het is ook beter voor je haar, aangezien nat haar erg kwetsbaar is.

Maak je haar grondig nat

Om de shampoo goed te kunnen verdelen over je hoofdhuid, moet je ervoor zorgen dat je haar goed nat is. Neem de tijd om je haar goed nat te maken. Til eventueel delen van je haar op om ervoor te zorgen dat het water ook goed bij de haarwortels komt.

Gebruik de juiste hoeveelheid shampoo

Te veel shampoo gebruiken kan ervoor zorgen dat het moeilijk uit te spoelen is en er restjes achterblijven op je haar en hoofdhuid, wat kan leiden tot vettig of futloos haar. Voor kort tot middellang haar is een hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot voldoende, terwijl voor lang haar ongeveer dubbel zo veel nodig is.

Masseer de shampoo voorzichtig in

Breng de shampoo aan op je haarwortels en masseer het zachtjes in. Dit is vooral belangrijk bij je haaraanzet, omdat hier talg wordt geproduceerd wat kan leiden tot vet haar. Verdeel de shampoo gelijkmatig over je haar en besteed extra aandacht aan de delen die meer product op zich hebben, zoals je hoofdhuid. Voor de lengtes en punten is het voldoende om de restanten van de shampoo die naar beneden lopen te gebruiken.

Spoel uit met lauwwarm water

Zorg ervoor dat je de shampoo goed uitspoelt met lauwwarm water. Hete temperaturen kunnen namelijk de haarstructuur aantasten, wat kan leiden tot dof en breekbaar haar. Lauwwarm water is daarentegen mild voor je haar en beschermt het tegen beschadigingen.

Gebruik een conditioner

Een conditioner helpt om de haarstructuur te herstellen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Kies een conditioner die goed past bij je shampoo voor optimaal resultaat. Breng de conditioner alleen aan in de lengtes en punten van je haar, vermijd je haaraanzet. Dit kan je haar namelijk plat en futloos maken. Gebruik een kam voor nat haar om de conditioner goed te verdelen en laat het ongeveer een minuut intrekken voordat je het goed uitspoelt.

Laat de conditioner intrekken en spoel uit

Laat de conditioner ongeveer een minuut intrekken om de verzorgende eigenschappen goed te laten inwerken. Spoel het daarna grondig uit met koud water. Koud water helpt namelijk om de schubbenlaag te sluiten, wat je haar zacht en glanzend maakt.

 

Wat zeggen onze gasten over Seno Kappers:

Seno Kappers
4.9
Gebaseerd op 72 beoordelingen
powered by Google
Katya KKatya K
12:43 02 Mar 24
Ik ben blij met mijn haarkleur, meer dan 10 jaar ben ik klant van Serge!
bram wolfbram wolf
09:11 27 Oct 23
Top kapper! Vriendelijk, snel en heel goed resultaat.
Arjan FilmerArjan Filmer
06:34 22 Jul 23
Een gelukkige ervaringGeweldige kapper, altijd blij!Mijn haar zit altijd geweldig als ik daar ben geweest👊🏼🥳
Altijd gezellig bij Serge met een lekker bakkie koffie!
eddy de hoopeddy de hoop
07:04 30 Apr 23
Meest gezellige en ervaren salon van Hilversum. Als het bij Serge niet lukt dan lukt het nergens meer.
Gijs de KoningGijs de Koning
14:06 15 Aug 22
Al jaren mijn vaste kapper, fijne schone winkel die ik van harte kan aanraden. En Serge is zo hartelijk dat het altijd een feestje is om hier langs te gaan!
Thijmen DamhuisThijmen Damhuis
09:13 29 Apr 21
Goeie kapper, knipt precies het model dat ik wil zonder uitgebreide uitleg van mijn kant. Altijd prettige gespreksstof, ik kan het erg waarderen dat Serge bij een volgende afspraak nog terugkomt op dingen die wij de laatste keer hebben besproken, voel mij daardoor gewaardeerd als klant. Ondanks dat ik ben verhuisd (was hier vaste klant toen ik in Hilversum woonde) probeer ik als ik in Hilversum ben en het enigszins kan combineren mijn haar hier te laten knippen.
js_loader